RECEPT | DOMÁCÍ ŽITNÝ CHLÉB
Ahoj!
Když jsem před týdnem přijela domů, čekal na mě právě tento chlebík. Mě na chleba moc neužije, ale toto. Hashtag foodporn :D
Pro velký úspěch jsme si ho doma upekli zas, respektive jsem si ho upekla já. Je to lehké a opravdu výborné. Další výhodou je, že víte, co si do chleba dáváte.
INGREDIENCE:
4 hrnky žitné mouky
2 hrnky hladké mouky
3 lžičky soli
2 lžičky kmínu
1/2 lžičky sušeného droždí
3 hrnky studené vody
semínka dle libosti - dýňové, slunečnicové,...
Všechno smícháme a necháme přes noc vykynout (12-18 hodin). Mísu překrýváme utěrkou, ale asi to není důležitý.
Další den prohněteme a necháme opět hodinku kynout.
Těsto dáme do mísy vystlané pečícím papírem a pečeme při 190°C půl hodinu přikryté a půl hodinu odkryté. Nejlépe ve skleněné míse.
Pak jen počkat než chléb vychladne (což pro mě byla challenge, moooc hezky to voní a chtěla jsem to prostě hned).
Tak a je to, enjoy a dobrou chuť!
Pečete si domácí chleba nebo klasicky kupujete?
Krásný den,
-K-
Komentáře
Okomentovat