RECEPT | DOMÁCÍ ŽITNÝ CHLÉB

Ahoj!

Když jsem před týdnem přijela domů, čekal na mě právě tento chlebík. Mě na chleba moc neužije, ale toto. Hashtag foodporn :D

Pro velký úspěch jsme si ho doma upekli zas, respektive jsem si ho upekla já. Je to lehké a opravdu výborné. Další  výhodou je, že víte, co si do chleba dáváte.

INGREDIENCE:

4 hrnky žitné mouky
2 hrnky hladké mouky
3 lžičky soli
2 lžičky kmínu
1/2 lžičky sušeného droždí
3 hrnky studené vody
semínka dle libosti - dýňové, slunečnicové,...



Všechno smícháme a necháme přes noc vykynout (12-18 hodin). Mísu překrýváme utěrkou, ale asi to není důležitý.



Další den prohněteme a necháme opět hodinku kynout.

Těsto dáme do mísy vystlané pečícím papírem a pečeme při 190°C půl hodinu přikryté a půl hodinu odkryté. Nejlépe ve skleněné míse.



Pak jen počkat než chléb vychladne (což pro mě byla challenge, moooc hezky to voní a chtěla jsem to prostě hned).



Tak a je to, enjoy a dobrou chuť!

Pečete si domácí chleba nebo klasicky kupujete? 

Krásný den,

-K-

Komentáře