Jak jsme odplenkovali

*barterová spolupráce s Benu.cz

Je to takové ožehavé téma, tak si hned na začátek neodpustím říct, že každé dítě je jiné a každé se zbaví plen jinak a v různém věku. 
 

Z prvu bych chtěla říct jak jsme přebalovali
Od začátku jsme používali jen dvě značky plenek, Babylove na den a Pampers kalhotkové na noc. Oboje se nám osvědčilo. Upřímně říkám, že kdyby nebyla taková spotřeba a pampersky nepatřily mezi ty dražší, používáme jen ty.

Zadeček jsme mazali různými mastičkami, ale nejvíc se osvědčila Cica plast od La Roche Posay. Když už šlo do tuhého, zachraňoval nás Sudocrem. Ubrousky jsem používala jen na cestách, a to ty od Pampers Aqua. Jinak jsme používali perlan. 



A teď k odplenkování
U nás nadšených prvorodičů a ještě nadšenějších prvo babiček to byla klasika. Takže jakmile se malá posadila, koupila jsem nočník, a to samé udělaly i obě babičky. 
  
Okolo jejich 10 měsíců jsme chytli každé hovínko do nočníku, čůrání nám nešlo, ale i tak jsem si říkala, jakou máme šikulu. 
No ale netrvalo to dlouho a nočník začal být pro Kristýnku nepřítel číslo jedna. 

Doma jsme na to netlačili, babičky ji tam občas posadily, ale nic. 
Pak přišlo léto, Kristýnce bylo rok a půl a tak jsem ji nechávala bez plenek. No ale ničemu to nepomohlo, jen jsme furt utírali podlahu. 

Až na přelomu září a října (19 měsíců) začala sama chodit čůrat, ráno a před spaním, do sprchy. Pak viděla kamarádku, jak čůrá na nočník a asi za týden jsme plenku doma dávat nemusely. Nočník vzala na milost. 

Teď už ji nedáváme ani do města, ale na spaní má kalhotky Pampers pořád. 

Kdy ještě máme plenu, je kakání, vždy si o ní řekne. Tak jí ji dám. Ptáme se jestli nechce na nočník nebo záchod, ale nechce. Alespoň zatím. 

Takže vlastně malá začala být bez plen úplně sama. Chápu rodiče, že je na ně tlak, aby odplenkovali, ale myslím že stresují jen sebe a dítě. Až bude dítě připravené půjde to. 

Na odplenkování přes noc vůbec netlačím. Nedokážu si představit ji v noci budit a dávat na nočník. 

Až bude přípravená a bude se budit se suchou plinkou, zkusíme to. 

Pokud tu mám nějakou maminku, jakou máte zkušenost s odplenkování Vy? 

K. 

Komentáře