LONDÝN #3

Ahoj!

 Londýn s hashtegem tři je poslední článek, kde se s Vámi podělím se zážitky z mého londýnského výletování.

Velkým štěstím pro celou naší cestovaltelskou grupu byla Janka - hlavní organizátorka a zařizovatelka. Tímto bych ji za všechny chtěla ještě jednou poděkovat. :)

Na celý výlet jsme měli připravený itenirář, který se nám podařilo vyplnit dle našich představ. Akorát Hamptom jsme vynechali.


Ubytování jsem původně sháněli přes couchsurfing, bohužel se nám nepodařilo nic najít. Našli jsme si Janka našla ubytování v No. 8 hostel London. Vřele doporučuji, je to tam moc hezké, levné a fajn obsluha.



Anglie, a Londýn zvlášť, je dost peněžně nákladný. My šetřili kde se dalo. Jídlo doporučuji kupovat v Tescu, mají tam různé sandwiche, saláty či těstoviny, kde je přiložená i vidlička - to prostě chceš. :)

Na památkách jsme neutratili vůbec nic. Stačilo nám to vidět jen zvenku. :) Ale co můžu doporučit je prohlídka St. Paul´s Cathedral. A pokud nechcete platit za vstup, můžete se zúčastnit mše, mít zážitek a ještě ušetřit. Dalším tipem může být nahrazení London eye vyhlídkou ze Skygarden. Vidíte skoro to samé a zdarma. Ano ano, jsme chudí studenti.  Na Skygarden se musíte dopředu rezervovat, ale zážitek za to stojí.

Pokud však budete chtít na London eye, muzeum voskových figurím, Sea life či jiné další nákladnější atrakce, můžete si na jeden den zaplatit travel card (celodenní jízdenka na vlak, autobus a metro) a pak budete mít vstup 1+1 zdarma, a to se vyplatí.

Toliko k mým tipům. :)

A co se mi nejvíce líbilo? Rozhodně právě katedrála, byla krásná a ta mše tomu dodala sváteční atmosféru. Poté se mi moc líbil Greenwitch a krásná vyhlídka z něj, Skygarden a Big ben. A zamilovala jsem se do londýnských parků.

V Londýně žije spoustu Židů.

London eye

Katedrála sv. Pavla

London bridge a loď Belfast.


Hyde park

Nádherný Big ben.


Londýn byl fajn, ale my už se porozhlížíme po dalším výletu. Vypadá to na Miláno - zpáteční letenka za 638,- Kč, to se musí využít. :)

Co Vy a cestování?

Mějte se krásně, 

-K-

Komentáře