V HLAVNÍ ROLI SEMÍNKA CHIA

Ahoj!

Dnes jsem si pro Vás připravila veledobré a velezdravé recepty z chia semínek. :) Jde o ovesnou kaši, smoothie a o pudink z chia seeds.

Ovesnou kaši udělám tak, že uvařím ovesné vločky ve vodě a přidám javorový sirup, skořici, rozinky a náš zázrak – semínka chia. Mé nejoblíbenější smoothie obsahuje banán, bílý jogurt, trochu vody, skořici, trochu ovesných vloček a chia semínka.

Semínka nechám chvíli nabobtnat a je hotovo. U kaše bych si změny konzistence nevšimla, ale u smoothie ano. Není to tak tekuté a docela hodně se to táhne. Je to trošku slizké, ale semínka jsou bez chuti, tudíž vám to váš oblíbený nápoj rozhodně nezkazí.

A jak na zdravý Chia pudink?

Je to lehké a potřebujeme jen několik ingrediencí:
  • chia semínka
  • kokos
  • kokosové, mandlové či sójové mléko
  • ovoce dle chuti


V mističce smícháme kokos a chia semínka v poměru 1:1. Tuto směs zalijeme námi vybraným mlékem (doporučuji kokosové). Dáme do lednice a počkáme dvě hodinky. Ze směsi se stane pudinková konzistence a my se můžeme na zdravou pochoutku vrhnout.

Doufám, že chia semínkům přijdete na chuť! Myslím, že je mnohem lepší jíst dobré jídlo obsahující přírodní zdroj energie, které před zkouškami, státnicemi a jinými důležitými událostmi není nikdy dost, než pít nezdravé energy drinky a dopovat se kávou.
Máte s těmito kouzelnými semínky zkušenost? Upřednostňujete přírodní zdroje energie, a nebo bez redbullu ani ránu?
Mějte se krásně,
-K-

Komentáře