Poslední dva dny výletů s přáteli...


Ahoj!

Ve čtvrtek byl naplánovaný trip do Soluně. Lístky na vlak jsme měli koupené dopředu online,protože je to levnější a také se nemusíme zdržovat kupováním lístků.

My jsme i tak přijeli na nádraží o 45 minut dříve a naneštěstí bylo ještě 10 minut zpoždění. I tak jsme na perón dobíhali. :D nasedli jsme a jeli, ani průvodčí nás nekontroloval.

Vysedli jsme a šli do centra, do přístavu, etc… Na promenádě jsme potkali pána, kterého jsme potkali na přestupní stanici v pondělí, když jsme jeli z Meteory. Více ZDE






 Je to původně Čech, který žije 32 let v Řecku v Soluni. Říkali jsme mu, že ve čtvrtek pojedeme do Soluně a on tam chodil po nábřeží a čekal na nás. Pán nám udělal průvodce a bylo to prima. Byli jsme u Bílé věže, ze které je mimořádně krásný výhled. Pak jsme šli na náměstí na oběd a na trh, kde jsme nakoupili dárečky.

Zrovna vyšlo krásné počasí, tak jsme se chtěli i koupat. Bohužel ale nebyla poblíž žádná pláž, takže jsme se nevykoupali ale i tak to bylo super.

Cestou zpátky, jsem normálně nasedli do vlaku. Přišla paní průvodčí a říká: „ Ale tady nemáte sedět. Vy máte lístky do první třídy. My, no WTF :D jak je to možné? Na Internetu jsme objednali to nejlevnější a jsme v první třídě. To nepochopíš. Paní nám dokonce dala voucher na večeři. Byla to sranda, byli jsme vysmátí celou cestu.






V pátek jsme vyrazili na pláž. Naneštěstí nám nepřálo počasí. Bylo zataženo a zima. I tak jsme si natahali již zazimované lehátka blíž k moři a kochali se.

Leželi jsme, hráli žolíky a bylo to fajn.
Pak jsme si vyrazili prohlídnout městečko Platamon, které sousedí s Neo Pori, kde jsme byli na pláži. Dali jsem si gyros a jeli dom.




Na koleji si naši hosté zabalili a pak už jsme jen koukali na Přátele.

V sobotu jsme stávali v 5 hodin, vypravili je na taxík. Rozloučili se a šli spát.

Byl to úžasný týden.
Mějte se krásně,

-K-


Komentáře