Víkend plný výletů...

Ahoj!

A je tu další víkend, už čtvrtý v pořadí. Dny tu utíkaji strašně rychle.

Nechtělo se nám být jen na kolejích tak jsme si zorganizovali výlet.

V sobotu jsme jeli do Temby Valley. Jeli jsme vlakem do stanice Rapsony, asi 18 minut od Larissy. Vystoupili jsme a hledali cestu. Nejprve jsme šli do mega kopce a po 10 minutovém stoupáni jsme narazili na bránu. Tudy cesta nevedla. :D

Tak jsme se vydali jinudy. Tentokrát to bylo správně. Jelikož jsou Rekové líní a turistiku moc nevyhledávají, cestička prošlapaná nebyla. Bylo to docela drsné a moje newin bílé conversky to dost odnesli :/
Potkali jsme tam nějakého moc milého pána, který žil asi 10 let v Polsku, takže nám i docela rozuměl :D ale povídali jsme anglicky. Rekl nám, že v tady to údolí se narodil Apollo, řecký bůh slunce. Apollo se tu zamiloval do jedné dívky, jeho láska však nebyla opětovaná. Dívka se radši proměnila ve strom než aby s ním byla. Později se z dívky stala věštkyně v Delfách.

Po brodění se v listí jsme narazili na takové podmínky, kdy už to dál prostě nešlo. Něco se tomu ale nechat musí, příroda byla úžasná.






Tak jeden ze spoluerasmáků prozkoumal terén a řekl, že když se vydáme nahoru do kopce  na silnice, že to bude schůdné. Nepřišlo nám to, ale dali jsme to :D




Vydali jsme se tedy po silnice. Po chvilce chůze jsme narazili na nějaké poutní místo či co to bylo. Koupili jsme si zde svíčku a při zapalování jsme si něco přali. Mělo to krásnou atmosféru.





Poté jsme si dali něco malého k snětku a šli jsme po druhé straně řeky zpět.
Respektive, celou cesti zpět, tj 6 km, jsme šli po starých kolejích, samozřejmě už nepoužívaných. Jelikož byli pražce plné kamení, snažili jsme se jít po kolejnicích. No trvalo nám to a plosky nohou to docela odnesli.


Pak už jsme teda konečně došli na nádraží a jeli zpět do Larissy, večer na chvíli poseděli a šli spát.


V neděli jsme dlouho vyspávali. Po obědě jsme se ale rozhodli, že já a ještě dvě holčiny pojedeme k moři. Dojeli jsme do Neoi Pori, nejbližší pláž. Počasí nás bohužel zklamalo. Moře bylo opravdu ledové a jelikož docela foukal vítr, dovnitř jsme se prostě neopovážily. Tak jsme si daly dvě hodinky spánku na pláži :D. Když jsme se vyspinkaly, šly jsmesi dát něco dobroučkého k jídlu. Jelikož je po sezoně, bylo všude mrtvo. Takže smůla.

Trochu zklamané jsme se hladové rozhodly roztáhnout lajnu, správně slackline. Jestli Vás zajímá o této "věcičce" něco více. ZDE
Natáhly jsme to a zkoušely dělat první krůčky. Za chvíli za námi přišli místní Rekove a zkoušeli to také.




Bylo to moc fajn, hlavně jedna holčička, Semina, byla úplně zlatá.
dokonce si na nás vzala i FB :D

Po příjezdu do Larissy jsme měli chvíli času, tak jsem si dala palačinku. Byla výborná, ale strašně sladká. A to říká absolutní milovník sladkého. Dala jsem si palačinku s bílou čokoládou, cookies a banánem. Yummi.

V noci se nám pak krásně spinkalo. Byl to super víkend plný akce.

Mějte se krásně,

 -K-

Komentáře