ERASMUS | INTERNATIONAL EVENING
Ahoj!
V první řadě musím říct, že už jsem na Erasmu v Koperu měsíc a že to strašně letí. Možná kvůli tomu, že jsem přes víkend totálně zaneprázdněná školou a o víkendech podnikáme různé výlety. Což je super! Mezinárodní organizace pro Erasmákytu funguje skvěle, pořád vymýšlí nové a nové akce a prakticky obden je něco naplánované.
International evening je každých 14 dnů - minulé úterý přišla řada na Turecko a Česko. A co to vůbec je?
Jednotlivé země si o svém státu připraví prezentace a představí tak ve zkratce svůj národ. A poté následuje všemi oblíbenější část - degustace národních jídel.
Nás Čechů tu studuje šest + je tu Nela, která zde byla na stáži. Role jsme si rozdělili tak, že 4 holky připravily jídlo a 3 kluci měli odprezentovat prezentaci (kterou jsem naštěstí nemuseli dělat, použili jsme již hotovou od Erasmáků z předchozího semestru).
Dlouho jsme přemýšlely, co za jídlo připravit. Chtěly jsme něco dobrého, rychlého a tradičního.
Rozhodly jsme se tedy pro bramboráky, jablečný štrúdl, perník a jednohubky s česnekovou pomazánkou.
Perník jsem pekla já a v rámci možností se povedl, zbytek jsme dělaly s holkama společně celé odpoledne.
Nejdéle jsme dělaly bramboráky, ale stály za to. :)
Po prezentaci, když přišlo na ochutnávky, se na jídlo všichni seběhli. Vše jim moc chutnalo a zmizelo to opravdu rychle :D. Největší úspěch měla asi štrúdl,což mo nechápu, je to přecijen kupované listové těsto a jablka, ale tak, proti gustu :D.
Turecké spolužáky tu máme jen tři - dvě holky a jednoho kluka. K jídlu přinesli výbornou jakoby pizzu s gyrosovým masem, mňamka největší. Pak přinesli kuskus s omáčnou a masem, to taky bylo dobré a samozřejmě nesměla chybět turecká káva s typickými želé bonbonkami. O tom, jak mi byl z logru vyložen osud ZDE.
Příště bude international dinner Norska a Polska (aspoň myslím), tak už se moc těším. Ochutnávání nových jídel miluji,asi bych se tím chtěla živit.
Taky rádi ochutnáváte nové věci?
Krásný začátek týdne,
-K-
V první řadě musím říct, že už jsem na Erasmu v Koperu měsíc a že to strašně letí. Možná kvůli tomu, že jsem přes víkend totálně zaneprázdněná školou a o víkendech podnikáme různé výlety. Což je super! Mezinárodní organizace pro Erasmákytu funguje skvěle, pořád vymýšlí nové a nové akce a prakticky obden je něco naplánované.
International evening je každých 14 dnů - minulé úterý přišla řada na Turecko a Česko. A co to vůbec je?
Jednotlivé země si o svém státu připraví prezentace a představí tak ve zkratce svůj národ. A poté následuje všemi oblíbenější část - degustace národních jídel.
Nás Čechů tu studuje šest + je tu Nela, která zde byla na stáži. Role jsme si rozdělili tak, že 4 holky připravily jídlo a 3 kluci měli odprezentovat prezentaci (kterou jsem naštěstí nemuseli dělat, použili jsme již hotovou od Erasmáků z předchozího semestru).
Dlouho jsme přemýšlely, co za jídlo připravit. Chtěly jsme něco dobrého, rychlého a tradičního.
Rozhodly jsme se tedy pro bramboráky, jablečný štrúdl, perník a jednohubky s česnekovou pomazánkou.
Perník jsem pekla já a v rámci možností se povedl, zbytek jsme dělaly s holkama společně celé odpoledne.
Nejdéle jsme dělaly bramboráky, ale stály za to. :)
Po prezentaci, když přišlo na ochutnávky, se na jídlo všichni seběhli. Vše jim moc chutnalo a zmizelo to opravdu rychle :D. Největší úspěch měla asi štrúdl,
Turecké spolužáky tu máme jen tři - dvě holky a jednoho kluka. K jídlu přinesli výbornou jakoby pizzu s gyrosovým masem, mňamka největší. Pak přinesli kuskus s omáčnou a masem, to taky bylo dobré a samozřejmě nesměla chybět turecká káva s typickými želé bonbonkami. O tom, jak mi byl z logru vyložen osud ZDE.
Příště bude international dinner Norska a Polska (aspoň myslím), tak už se moc těším. Ochutnávání nových jídel miluji,
Taky rádi ochutnáváte nové věci?
Krásný začátek týdne,
-K-
Skvelý článok ! :)
OdpovědětVymazatMy blog : THE COLORFUL THOUGHTS
Dekuji! Mas pekny blog :)
VymazatSuper článok :) A pekné fotky :)
OdpovědětVymazatpartofnicol.blogspot.sk
Dekuji, ty mas taky moc hezke fotky :)
Vymazat