ERASMUS | INTERNATIONAL EVENING

Ahoj!

V první řadě musím říct, že už jsem na Erasmu v Koperu měsíc a že to strašně letí. Možná kvůli tomu, že jsem přes víkend totálně zaneprázdněná školou a o víkendech podnikáme různé výlety. Což je super! Mezinárodní organizace pro Erasmákytu funguje skvěle, pořád vymýšlí nové a nové akce a prakticky obden je něco naplánované.

International evening je každých 14 dnů - minulé úterý přišla řada na Turecko a Česko. A co to vůbec je?



Jednotlivé země si o svém státu připraví prezentace a představí tak ve zkratce svůj národ. A poté následuje všemi oblíbenější část - degustace národních jídel.

Nás Čechů tu studuje šest + je tu Nela, která zde byla na stáži. Role jsme si rozdělili tak, že 4 holky připravily jídlo a 3 kluci měli odprezentovat prezentaci (kterou jsem naštěstí nemuseli dělat, použili jsme již hotovou od Erasmáků z předchozího semestru).

Dlouho jsme přemýšlely, co za jídlo připravit. Chtěly jsme něco dobrého, rychlého a tradičního.
Rozhodly jsme se tedy pro bramboráky, jablečný štrúdl, perník a jednohubky s česnekovou pomazánkou.

Perník jsem pekla já a v rámci možností se povedl, zbytek jsme dělaly s holkama společně celé odpoledne.

Nejdéle jsme dělaly bramboráky, ale stály za to. :)






Po prezentaci, když přišlo na ochutnávky, se na jídlo všichni seběhli. Vše jim moc chutnalo a zmizelo to opravdu rychle :D. Největší úspěch měla asi štrúdl, což mo nechápu, je to přecijen kupované listové těsto a jablka, ale tak, proti gustu :D.

Turecké spolužáky tu máme jen tři - dvě holky a jednoho kluka. K jídlu přinesli výbornou jakoby pizzu s gyrosovým masem, mňamka největší. Pak přinesli kuskus s omáčnou a masem, to taky bylo dobré a samozřejmě nesměla chybět turecká káva s typickými želé bonbonkami. O tom, jak mi byl z logru vyložen osud ZDE.




Příště bude international dinner Norska a Polska (aspoň myslím), tak už se moc těším. Ochutnávání nových jídel miluji, asi bych se tím chtěla živit.

Taky rádi ochutnáváte nové věci?

Krásný začátek týdne,

-K-

Komentáře

Okomentovat