RECEPT | DÝŇOVÝ CHEESECAKE
Ahoj!
Minule měl recept docela úspěch, tak jsem se rozhodla, že se s Vámi podělím o další. Teď byla dýňová sezóna, takže jsem se rozhodla ukuchtit něco z ní.
Dýňový cheesecake
Ingredience
korpus:
náplň:
Minule měl recept docela úspěch, tak jsem se rozhodla, že se s Vámi podělím o další. Teď byla dýňová sezóna, takže jsem se rozhodla ukuchtit něco z ní.
Dýňový cheesecake
Ingredience
korpus:
- 120máslových sušenek
- 120 g másla
- 1 vejce
náplň:
- 1 dýně hokkaido
- 1 zakysaná smetana
- 1 vejce
- med/javorový sirup dle potřeby
- skořice
- trochu citronové šťávy
Postup:
Sušenky rozdrtíme v mixéru. Poté do mixéru přidáme máslo a vejce a umixujeme.
Hmotu dáme do dortové formy a rovnoměrně rozprostřeme.
Vložíme do vyhřáté trouby na 200°C a pečeme 15 minut.
Mezitím, co se korpus peče, si připravíme náplň.
Dýni oloupeme, nakrájíme a povaříme do změknutí. Poté necháme dýni vychladnout.
Vychladlou dýni rozmixujeme společne s vejcem a zakysanou smetanou. Med a šťávu z citronu přidáme dle chuti.
Tuto směs rozrpostřeme na korpus a dáme péct. Pečeme na 180°C asi 35 minut.
Olalalaaa, je to. Musím říct, že chuť je specifická. Kdo nemá rád dýni, tohle mu chutnat nebude. U nás doma jsem s tím moc nepochodila, ale mně cheesecake moc chutnal. Tak Vám ho doporučuji také vyzkoušet :). Třešničku tomu dodáte, když si dortík pomažete nějakou pikantní marmeládou, třeba rybízovou.
Pokud dort zkusíte, třeba teď o víkendu, určitě se pochlubte na IG a rovnou mě označte :).
Krásný začátek víkendu,
-K-
Pokud dort zkusíte, třeba teď o víkendu, určitě se pochlubte na IG a rovnou mě označte :).
Krásný začátek víkendu,
-K-
Tak to vypada úplně parádně, teď ještě, aby mi ho někdo udělal :D
OdpovědětVymazatTo by bylo uplne ideální! :-D
Vymazat